LélekTenger

Neked könnyű, Te szép vagy

A szép nők élete tényleg könnyebb?

Sztereotípia. Ha valaki szép, úgy gondoljuk, neki biztosan könnyebb. De miért is?

A szépség relatív. Nyilván igen. De most próbáljunk eltekinteni ettől. Ha az embert egy bizonyos külsővel áldott meg az élet, akkor automatikusan járnak neki bizonyos előnyök? 

Én úgy gondolom, egyetlen egy esetben igaz ez, bár már talán ebben sem. Ha szép vagy, lehetsz az a lány, aki mosolyog az újságok címlapján vagy integethet a reklámokban. De, aki ezt az utat választja, neki sem könnyebb. Ha valaki a külsejéből él, kőkeményen dolgoznia is kell azért, hogy az a külső minél tovább az a külső maradjon. Míg nekünk, földi halandóknak maximum a lelkiismeretünkkel kell elszámolnunk egy-egy cukortúladagolásos nap után, addig ezeknek a lányoknak, akiknek könnyebb akár egy-egy munka is múlhat ezen. Míg nekünk a nyugdíjas évekig kitarthat a választott hivatás, addig nekik, akiknek könnyebb csupán néhány év jár. Viszont igen, ők valóban abból élhetnek, hogy szépek, egy ideig…

A szép nők előnyt élveznek a munkaerőpiacon? Szalmaláng szenvedéllyel… Ha egy munkahelyen a külsőségeket fontosabbnak tartják a szakmaiságnál, ott alapvetően már a munkahellyel van gond. A másik részről megközelítve pedig, valóban könnyebb az élete valakinek, aki tudja, hogy csak azért vették fel, mert meg akarják d…? És nap mint nap azon a vékony jégen táncolni, ami a teljes elutasítás és az egyértelmű pozitív visszajelzések között van. Hiszen, ha nem akarja az utóbbit, akkor az előbbi az állása elvesztésével is járhat. Könnyebb lenne így? Nem hiszem.

A szép nőknek elég, ha ez az egyetlen pozitív tulajdonságuk? A szépség csak az esztétikai érzéknek nyújt kielégülést. Csak nézni tudod. Ez valóban lehet egy vonzó tulajdonság. DE csupán egy vonzó külső miatt senkit nem választanak társul. Ha nincs mögötte tartalom, ha nincs mögötte érték, akkor csak fizetőeszközként szolgál. Éppen ezért, ha valaki szép, hatványozottan küzdenie kell azért, hogy ne csak ennyit lássanak belőle. Ne csak díszként és kíséretként tekintsenek rá, hanem úgy, mint valakire, akivel még megjelenni is egy élmény. Küzdeni az előítéletekkel. Ez valóban úgy tűnik, sokkal könnyebb?

woman4

A szépség nem egyenlő egy könnyebb úttal. Igen lehet, több randevú, több szexuális pillantás, több bók és több idióta Facebook üzenet társul hozzá, de ettől nem lesz könnyebb. A külső szépség múlandó. A belső szépség az, ami, ha vigyázunk rá, halálunkig képes elkísérni. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. METALANGYALKA6 says:

  Áldás és átok is egyben ha valaki szép. Szerintem a bejegyzésed és a kommentek is ezt igazolják.

 2. Rettenetes Zsuzsi says:

  Sajnos, nagyon is igaz. Sokkal szebb az élet, ha az ember szép. Ha még mellé fiatal is, akkor aztán majdnem minden okés.

 3. diamia8 says:

  Szerintem előny az életben. Legalább is nekem ez a személyes tapasztalatom.

 4. Kozma Klaudia says:

  Előny. Igen, előny lehet és ezt ki lehet használni bizonyos helyzetekben. De sokkal könnyebb nem lesz az élet -szerintem-.

 5. Lin says:

  De, de. Könnyebb. Sokkal.
  Voltam szép – akkor könnyebben szereztem munkát, kedvesebbek voltak velem az emberek, átengedtek az autósok, engedékenyek voltak a hivatalban, a tanárok jobban átengedtek a vizsgákon, az orvosok előbb behívtak.
  És voltam frissen szült anyuka, bedagadt bokával, sántikálva, medencefájdalmakkal, ducibb arccal – és senki rám se nézett, nem volt velem figyelmes vagy kedves. Hatalmas változás, 9 hónap alatt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!